فروشگاه
منوی دسته بندی

دمنوش گلپر؛ خواص و فواید، موارد استفاده و عوارض جانبی

خواص دمنوش گلپر
این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

افراد پس از یک روز پر مشغله در کلاس دانشگاه، سرکار، مدرسه و فعالیت بیرون از خانه، هنگام بازگشت به دنبال اکسیری هستند که تمام خستگی‌های آنها را از بین ببرد و آنها را سرحال بیاورد. دمنوش گلپر همان اکسیری است که بعد از خستگی‌های روزانه به آن نیاز خواهید داشت. برای دانش بیشتر درباره خواص دمنوش گلپر تا انتها با وبلاگ تخصصی آلمونوش همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: دمنوش بابونه

 

همه گونه‌های گلپر معطر هستند و برخی گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارد. از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی گرم و خشک دارد. خواص دمنوش گلپر برای هضم غذا موثر و ضد نفخ است. گیاه گلپر ضد عفونی کننده، میکروب‌کشی قوی و ضد اسپاسم است. جهت درمان رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایر اختلالات گوارشی کاربرد دارد.

خواص دمنوش گلپر

پودر دانه گلپر می‌تواند به عنوان یک داروی کشنده برای بعضی کرم‌های داخل روده مصرف شود. گلپر را جهت معالجه هیستری (صرع)، عفونت‌های عصبی و رفع ناراحتی‌های عصبی تجویز می‌شود. دمنوش ریشه آن جهت درمان اختلالات تنفسی، اختلالات ریوی، برونشیت و عفونت‌های دستگاه تنفس آن را تجویز می‌کنند.

مطلب پیشنهادی: رازیانه برای چی خوبه

 

گلپر گیاهی گلدار، علفی و چند ساله از تیره چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارد. گل‌های این گیاه، سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌شود. میوه آن تخم مرغی، کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱/۵ تا ۱ سانتی‌متر است.

قسمت‌های مورد استفاده این گیاه جوانه‌ها، ساقه‌ها و غنچه‌های نورسته آن می‌باشد. دانه‌های خشک این گیاه بسیار معطر هستند و همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی و همگانی دارد.

در ادامه به طور مفصل با فواید دمنوش گلپر آشنا خواهید شد.

دمنوش گلپر

گلپر، این گیاه فوق‌العاده، دارای خاصیت ضد التهابی است. از این مزیت می توان برای درمان بیماری‌هایی مثل ورم مفاصل و نقرس که موجب التهاب مفصل‌های استخوان و ایجاد درد شدید می‌شوند،استفاده کرد. با کاهش تورم و التهاب، درد در این بیماران تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

پس از انجام تحقیقات و بررسی‌ها بر روی دمنوش گلپر و فواید آن، مشخص شد که می‌توان از آن برای زخم‌های پوستی استفاده کرد. از عصاره این گیاه روی زخم‌ها، به عنوان ضد عفونی‌کننده که به جلوگیری از گسترش زخم‌ها کمک می‌کند، استفاده می‌شود.

 

یکی از خواص گلپر افزایش متابولیسم بدن است که باعث می‌شود مواد مغذی که برای رشد مو الزامی هستند در بدن ذخیر و حفظ شوند. گلپر غنی از ویتامین E، برخی مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها است که این مواد موجب تحریک جریان اکسیژن و جریان خون در پوست سر می‌شود. گیاه گلپر در واقع به ترکیب اکسیژن با خون کمک می‌کند که این موضوع برای اکسیده شدن سلول‌های مو مفید است و همچنین به بازسازی مو‌های آسیب دیده می‌پردازد.

این مطلب و از دست نده: خواص دمنوش بابونه برای مردان

 

بهترین زمان برای مصرف دمنوش گلپر به طور کلی صبح ها و قبل از غذا توصیه می شود. دلایل این توصیه به شرح زیر است:

  • تقویت سیستم گوارشی: مصرف دمنوش گلپر در صبح به تحریک دستگاه گوارش و بهبود هضم کمک می کند.
  • افزایش انرژی: ترکیبات موجود در گلپر می توانند به افزایش انرژی و بهبود خلق و خو در صبح ها کمک کنند.
  • کاهش نفخ و گاز: برای افرادی که از نفخ و گاز شکم رنج می برند، مصرف دمنوش گلپر در صبح می تواند به تسکین این علائم کمک کند.

اما به طور کلی، زمان مصرف دمنوش گلپر به هدف شما از مصرف آن بستگی دارد:

  • کاهش وزن: برای کاهش وزن، معمولاً توصیه می شود دمنوش گلپر را قبل از غذا مصرف کنید تا اشتها را کاهش داده و احساس سیری ایجاد کند.
  • بهبود خواب: اگر از بی خوابی رنج می برید، می توانید یک فنجان دمنوش گلپر را حدود یک ساعت قبل از خواب مصرف کنید تا به آرامش و خواب بهتر کمک کند.
  • کاهش استرس: برای کاهش استرس و اضطراب، می توانید در طول روز و به ویژه در مواقعی که احساس استرس می کنید، از دمنوش گلپر استفاده کنید.
خواص و مضرات دمنوش گلپر

با اینکه دمنوش گلپر خواص درمانی زیادی دارد، اما مانند هر گیاه دارویی دیگری، مصرف بیش از حد یا در برخی افراد خاص ممکن است عوارض دمنوش گلپر را به همراه داشته باشد. برخی از عوارض جانبی احتمالی مصرف دمنوش گلپر عبارتند از:

  1. حساسیت: در برخی افراد ممکن است به گلپر حساسیت وجود داشته باشد. علائم آلرژی به گلپر ممکن است شامل خارش، قرمزی، تورم، مشکل تنفسی و کهیر باشد.
  2. مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد گلپر ممکن است باعث ناراحتی معده، نفخ، اسهال یا یبوست شود.
  3. تاثیر بر فشار خون: گلپر ممکن است فشار خون را کاهش دهد. بنابراین، افرادی که فشار خون پایین دارند یا داروهای کاهش فشار خون مصرف می‌کنند، باید با احتیاط از آن استفاده کنند.
  4. تداخل با داروها: گلپر ممکن است با برخی داروها مانند داروهای ضد انعقاد خون تداخل داشته باشد. بنابراین، قبل از مصرف دمنوش گلپر، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
  5. تاثیر بر باروری: برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف زیاد گلپر ممکن است بر باروری تأثیر بگذارد. بنابراین، زنان باردار و شیرده باید از مصرف زیاد گلپر خودداری کنند.
  6. سایر عوارض: سردرد، سرگیجه، بی خوابی و افزایش ضربان قلب از دیگر عوارض جانبی احتمالی مصرف دمنوش گلپر هستند.

در کنار فواید و خواص بسیاری که گیاه گلپر دارد، در صورت سوء استفاده مضراتی نیز دارد. مصرف زیاد گلپر باعث افزایش ضربان تپش قلب برای فرد می‌شود. همچنین مصرف زیاد این گیاه موجب سقط جنین می‌شود.

خواص دمنوش گلپر بسیار زیاد است؛ به طوری که می‌توانید آن را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید. همچنین اگر در مصرف آن زیاده‌روی نکنید، تقریبا بدون ضرر و ۱۰۰ درصد سلامتی برای شما خواهد بود.

منبع: آر ایکس لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *